Nu nog thuis in de blokhut in Ossenisse
Door: Tjitske
Blijf op de hoogte en volg Tjitske
10 Maart 2009 | Nederland, Amsterdam
Op deze manier probeer ik mijn vrienden en familie een beetje mee te nemen op mijn reis.
Ik ga proberen jullie regelmatig in het dagboek van mijn ervaringen en avonturen mee te laten genieten. Vandaag 10 maart ben ik al ver met mijn voorbereidingen en ik kan dan ook niet wachten te vertrekken op 25 maart. Zoals het nu lijkt ga ik om 12.10 uur vliegen en komen we om 18.30 uur plaatselijke tijd in Canún aan. Nu nog even iedereen vertellen over dit dagboek. Mijn eerste vakantie inkopen heb ik al in januari gedaan, moneybelt, reisapotheek, klamboe en bescherming voor de muggen daar zo. Ook in januari een afspraak met Helmers gemaakt om te kijken waar ik voor moet worden ingeënt. Inmiddels heb ik al de nodige prikken gehad en de malariapillen binnen. Op 7 januari mijn nieuwe paspoort opgehaald. Een nieuwe fotocamera kopen is misschien een beetje overdreven maar ik denk er toch over. De camera die ik heb kan niet zo ver inzoomen en de batterijen zijn snel leeg.
Vanaf december 2008 ben ik al bezig met het voorbereiden van een vakantie, waar naartoe en hoelang, wat wil ik zien en beleven. Al snel heb ik besloten dat ik in ieder geval naar Guatemala wil, dit land staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, een prachtig land met mooie kleurrijke mensen. Ik ben gaan lezen en lezen en ben er achter gekomen hoe ik het wil: naar de Maya`s, oftewel de Maya Route, Midden-Amerika. Het is een groepsreis geworden van 30 dagen met Sawadee. De samenstelling van de groep heb ik inmiddels binnen en het ziet er gezellig uit, evenveel mannen als vrouwen en evenveel stellen als vrijgezellen, of dat toeval is weet ik niet maar ik vind het wel prettig zo. De leeftijden zijn ook divers van 30 tot 68 dus prima zo. Ik ben het een en ander gaan lezen over de Maya`s en ik moet zeggen het lijkt me een mooi avontuur. Sawadee zoekt ook naar een goede mix van typisch toeristische trekpleisters die de moeite waard zijn en gebieden met weinig toerisme. En de busritten zo af te wisselen dat het niet vervelend wordt. Ik wil klimmen, lopen, en echt beleven, niet veel toeristen en ik mag best een beetje afzien.
10 Maart 2009 - 15:18
Ab:
Leuk initiatief deze site Tjits.
Goede reis en behouden thuiskomst toegewenst.
groetjes,
Ab -
12 Maart 2009 - 15:14
Marijke:
Leuk, om je zo te volgen. Ik ken dit dagboek. Een dochter van ons heeft in India gezeten en schreef ook in haar dagboek. Ik volg je .Veel plezier en een goede reis. -
14 Maart 2009 - 11:21
Hans:
Hoi lieve ex collega wat een uitdaging! Een rondreis midden Amerika, tequila, nacho s en taco s. En wat nu echt bij jou past zijn de kleurrijke mensen daar. Ik ben daar al eens geweest en het is net iets voor jou. Als ze je daar maar niet houden.:( ….Denk nog eens aan ons hier. En……. zeeuws meisje als je weer in Friesland wil gaan werken er is altijd een plekje op mijn afdeling.
O ja vergeet geen bescherming mee te nemen…………Hans
20 Maart 2009 - 09:52
Adrie Dieleman:
Tjitske ik wens je een goede reis.Maar ik hoop wel dat je terug komt naar Hulst!Dat je ginder niet
blijft hangen. -
22 Maart 2009 - 17:51
Jaap En Connie:
Hallo hier zijn we dan ook nog even om je een goede reis te wensen,en natuurlijk een behouden thuiskomst.Je moet maar veel foto´s maken want wij hebben je fotoruimte cadeau gedaan.Groetjes -
24 Maart 2009 - 11:49
Regien :
Hallo Tjitske,
Nog bericht gehad van de woonstichting? Ben je er klaar voor de reis bedoel ik? Goeie reis en veel plezier en oppassen he. groeten Regien -
24 Maart 2009 - 11:53
Sonja:
goede reis en heel veel plezier -
24 Maart 2009 - 16:07
Patricia De Koning:
hoi sita
ik wens je een super vakantie
geniet er van
ik zal je site regelmatig
bekijken om te zien wat voor avonturen jij beleeft
groetjes patricia -
24 Maart 2009 - 20:26
Sandra:
Hé Sita
Ik heb net je reis-route bekeken, ziet er indrukwekkend uit! Vast geweldig! Hoop dat je af en toe je belevenissen opschrijft hier en maak veel foto's zodat we na je reis mee kunnen genieten ( en groen zien van jaloezie...). Zal je missen.Een hele goede reis toegewenst, ik volg je en....GENIET!!!!!
Liefs Sandra -
25 Maart 2009 - 06:38
@rno:
Lieve Tjiske, nu ik dit typ zit jij aan het begin van je reis, in de trein naar Schiphol.Ik wil je een fantastische reis toewensen! Geniet met volle teugen van deze maand, vergeet echter niet om terug te komen he ;) dikke knuffel meis -
26 Maart 2009 - 15:57
Anita:
Hoi Sita , een hele fijne reis en geniet maar volop!!!
Er is op 26mrt. post van de woningb. gekomen . Maar bewaren? Groet van ons allen Tante Lie ,Ome Fons en Familie van Puijvelde. -
27 Maart 2009 - 11:27
JeZus(je):
Hé sita
Hoe is het daar
Is de reis goed gegaan
We wensen je veel plezier
Wij willen wel met je mee genieten
We zullen je volgen op je site
Groetjes Tieteke Freddie Rick en Bas